Welkom bij barbarella

BarBarella, de nieuwe plek om gezellig samen te zijn. Een relaxte maar volle zaak, waar gezelligheid en geroezemoes de boventoon voert. Van de Specialty Coffee van Coffee Coban, de zorgvuldig door onszelf uitgekozen wijnen en dranken tot de hoogstaande smaakvolle gerechtjes van Kabel. 

Waarom BarBarella? En waarom simpel & sexy? Begonnen als een grapje zijn we ons vorige bedrijf Babo liefkozend BarBarella gaan noemen, onderling samen kletsen over onze BarBarella. Uiteindelijk belde ik vaak naar de zaak en noemde ik mezelf ‘met de BarBarella’ aangezien we hier samen zoveel plezier om gehad hebben is het logisch dat onze volgende uitdaging deze voor ons zo grappige naam gaan geven. BarBarella staat voor jaren 70 voor Jane Fonda maar ook voor een sexy film. Deze sexy sfeer willen we je ook laten ervaren in onze brasserie. Is echt goed eten en drinken niet sexy? Ontmoet je elkaar niet voor het eerst in een mooie zaak, beetje flirten en sjansen bij een goed glas wijn? Afspreken voor een eerste internet date, gebeurt vaak in een mooie bar waar je je mooi en sexy mag voelen. Deze sexy sfeer willen we neerzetten.

We zien jullie graag in Barbarella,

Kabel en Rosalie

Rosalie

Na 15 jaar niet onverdienstelijk shopmanager in de Arnhemse
detailhandel te zijn geweest van een bedrijf met 3 verschillende kledingzaken in Arnhem heeft ze de overstap naar horeca gemaakt. Met haar toenmalige partner heeft ze de Bar Florian opgericht. Een retro glam-Italian bar die tot op de dag van vandaag een gerenommeerde plek en hot spot in Arnhem is.

3 Jaar later heeft ze met een totaal andere look and feel, Babo Café opgericht. Ook deze stoere bar was vanaf dag 1 de ‘place to be’ in het Arnhemse. Hier ervaart jong en oud hoe leuk het kan zijn om in een bruine kroeg te zitten die een modern jasje aan heeft.

Na 12,5 jaar dit florerende bedrijf gerund te hebben is het nu tijd voor iets soortgelijks zoals Babo, maar dan in een kleinere vorm. Geen tot weinig personeel (hooguit 2  parttimers) is de aanleiding om deze nieuwe stap in het klein opnieuw aan te gaan. Dit nieuwe avontuur gaat gebeuren naast het runnen van
een ander bedrijf van Rosalie genaamd Coffee Coban, dit is
een koffie bedrijf dat zich  gespecialiseerd heeft in de verkoop van Specialty Coffee via een webshop. Het bedrijf is gestart in corona tijd en verkoopt zichzelf op dit  moment via mond tot mondreclame en via de Social media.

De 2 gerenommeerde zaken die zij gestart heeft zijn nog steeds een aanwinst voor de stad Arnhem. Bar Florian en Babo Café zullen straks de aandacht moeten verdelen met nummer 3 als het aan haar ligt. Hoe geweldig is het om 3 totaal verschillende horecazaken voor alle Arnhemmers te creëren.

Kabel

Vanaf zijn 14de begonnen in de afwas bij het Wolvenbosch in Wolfheze, snel al stappen gemaakt en terecht gekomen bij Paul Fagel in Naarden Vesting waar hij het klassieke Franse koken geleerd heeft. Via restaurant Zin in  Loosdrecht naar Blakes
hotel in Amsterdam met 5 sterren+ en 17 punten Gault & Millau, naar chef de cuisine bij het toenmalig nieuw geopende
restaurant Envy waar hij na 7 maanden 16 punten Gault & Millau en een Bib gourmand behaald heeft. Hier heeft hij als chef-kok het shared-dining principe in Nederland op de kaart gezet.

Eenmaal terug in Arnhem  heeft hij in Babo Café 10 jaar naast al zijn kookkunsten ook het gastheerschap uitgeoefend. Hij noemt dit gastblijheid en wil al zijn gasten blij maken en met een ‘smile’ de deur uit laten gaan. Zo een avond creëren dat ze vergeten dat ze eigenlijk nog even moeten afrekenen.